Het Beste Nederlands Elftal Allertijden

In 'Het Beste Nederlands Elftal Allertijden' kregen de 17 miljoen ‘bondscoaches’ die ons land telt, de kans om hun stem te laten horen. Presentator Frank Evenblij leidde in drie afleveringen deze zoektocht naar het beste Oranjeteam ooit. Uitzending: vanaf vrijdag 23 mei 2014, 20.30 uur, op RTL 7.

In elke aflevering stond een aantal posities centraal om uiteindelijk tot de ultieme tien veldspelers, een keeper en een bondscoach te komen. Aan tafel in de studio besprak Frank Evenblij met Johan Derksen, Theo Reitsma (jarenlang de nummer 1 voetbalcommentator van Studio Sport en commentator tijdens het EK 1988) en Matty Verkamman (journalist en schrijver en een autoriteit op het gebied van het Nederlands elftal) de kandidaten voor de verschillende posities.

Mening van kenners

In Het Beste Nederlands Elftal Allertijden stemde niet alleen de kijker thuis op zijn favoriete Nederlandse interlandspelers. Ook kenners uit de sport zoals Wim Kieft, Michel van Egmond, Aad de Mos en Leo Driessen gaven hun mening.

Aan het einde van elke aflevering werden de spelers die waren gekozen toegevoegd aan het ideale Oranjeteam totdat het twaalftal compleet is. De desbetreffende spelers werden (voor zover mogelijk) onderscheiden voor hun plek in het beste Nederlands elftal allertijden.
.
Fragmenten uit de serie:

.

.

.

.
Reactie plaatsen