Johnny In Oranje (WK 2014)

In aanloop naar het WK 2014 stoomde voetbalfanaat Johnny de Mol in 'Johnny In Oranje' de Nederlanders en Brazilianen klaar voor het Oranje-geweld dat zou gaan losbarsten. De serie werd uitgezonden vanaf woensdag 7 mei 2014 bij RTL 4.

Johnny bezocht onze nationale helden in binnen- en buitenland om de persoon achter de voetballer te leren kennen. Uiteraard nam hij een kijkje in het exotische voetballand waar het allemaal ging gebeuren en bereidde hij de Brazilianen alvast voor op ons legioen. Hoog tijd dus om de rood-wit-blauwe opblaasklompen, pikante oranjejurkjes, oranjetoeters en -vlaggen te voorschijn te halen.

De lat lag hoog voor onze voetbalhelden, zeker na het behalen van de finale vier jaar eerder. Hoe bereidden ze zich voor en hoe gingen ze om met de altijd aanwezige druk? In elke aflevering van ‘Johnny In Oranje’ ging Johnny op bezoek bij twee aansprekende Oranjespelers, van de bekende namen tot de debutanten. Hij sprak met de spelers over de moordende trainingsschema’s, spanning en de onderlinge band. Waar hielden de mannen zich naast het voetbal mee bezig en hoe probeerden ze zich te ontspannen? Ook de partners, familieleden en vrienden van de voetballers kwamen aan het woord.

Daarnaast stoomde Johnny op zijn geheel eigen wijze met een flinke dosis humor en rebelsheid de Brazilianen klaar voor de komst van Oranje en het legioen. Hij ging op zoek naar een nieuw ‘Brazilian Style’ dansje dat ingezet kon worden als er een doelpunt wordt gemaakt. Hij checkte de Braziliaanse fans en wilde weten wat zij van ons elftal wisten, hoe zij tegen onze Oranje helden aankeken en of ze wisten hoe ons volkslied klinkt? Johnny bezocht een bijzonder voetbalproject in de favela’s van Rio de Janeiro en ontmoette daar een die hard fan van Robin van Persie. Kortom; Johnny kleurde Brazilië alvast een beetje oranje!

Om helemaal goed voorbereid het WK tegemoet te gaan, ging Johnny op zoek naar 'het nieuwe WK-orakel'. Door middel van audities ging hij op zoek naar een vervanger voor Octopus Paul.

 

Alle afleveringen:

Aflevering 1 (7 mei 2014): Johnny de Mol bezoekt twee potentiële WK-voetballers: 'oud'-gediende Wesley Sneijder en 'jonkie' Daley Blind. In Brazilië bezoekt Johnny Rio de Janeiro: de stad die bondscoach Louis van Gaal heeft uitgekozen als standplaats voor Oranje. Waar slapen de heren en waar gaat er getraind worden?

Aflevering 2 (14 mei 2014): Johnny krijgt een rondleiding door de enorme Turkse villa van Dirk Kuijt en ook ontmoet hij Jan Smit, met wie hij een WK-hit opneemt. Met Bruno Martins Indi gaat Johnny voetballen op het pleintje waar Bruno's voetbalcarrière begon. In Rio De Janeiro leert Johnny hoe onze Oranjespelers op Braziliaanse wijze na een doelpunt hun billen kunnen laten schudden en in eigen land peilt hij de meningen van het Nederlandse volk over bondscoach Louis van Gaal.

Aflevering 3: Johnny de Mol doet zijn naam als snelle jongen eer aan en gaat met een openhartige Nigel de Jong racen op een Italiaans autocircuit. Ook ontmoet hij Feyenoorder Jordy Clasie en Johnny heeft een verrassing in petto voor deze Oranje-middenvelder. Verder praat Johnny met Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp over de verleidingen van Brazilië en gaat hij letterlijk met de billen bloot in de praktijk van een plastisch chirurg. Ook onthult hij met welke spelers van het Nederlands elftal de vrouwen het liefst het bed in willen duiken.

 

Fragmenten uit 'Johnny in Oranje':

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Reactie plaatsen