KVW: De Rekenkamer: Wat Kost Een Hooligan? (14 November 2013)

KVW: De Rekenkamer: Wat Kost Een Hooligan? (14 November 2013)

In de aflevering van KVW: De Rekenkamer wordt onderzocht wat de kosten van een hooligan zijn. Elk weekend gaan meer dan 200.000 mannen, en een paar vrouwen, naar het stadion om een potje voetbal te kijken. Van wildplassen tot vechtpartijen, hooligans blinken uit in het veroorzaken van chaos… en dat kost nogal wat. Hoeveel? De Rekenkamer zet samen met een echte hooligan de schade netjes op een rijtje en zoekt het uit.

Wanneer zoveel masculiene krachten bij elkaar komen, gaat er wel eens wat mis; er wordt een treinstel gesloopt, er komt vuurwerk terecht in een kindervak, men vecht een robbertje op straat en zo waren er in voetbalseizoen 2011/2012 nog 739 andere incidenten.

Kijk hier de aflevering terug!

Jaïr Ferwerda gaat PSV-hooligans spotten bij een voetbalwedstrijd waarvan de verwachting is dat deze wel eens flink uit de hand zou kunnen lopen. Hier leert hij dat er al gauw 200 politieagenten op de been zijn om eventuele rellen te voorkomen.

Sofie van den Enk ontmoet hooligan Yoeri en stelt een lijstje op van de schade – van kapotte auto’s van Ajacieden tot het in puin leggen van de stad Nancy - die deze Feyenoordfan tijdens zijn carrière als hooligan (mede) heeft veroorzaakt.

Marc de Hond bezoekt Vitesse en leert daar dat het ook de voetbalclub klauwen met geld kost om een wedstrijd veilig te laten verlopen.

Stefan Stasse gaat in gesprek met de politievakbond en ontdekt dat Feyenoord wel degelijk een kampioen is, namelijk in het aantal agenten dat ingezet wordt tijdens een wedstrijd.

Uitzending: donderdag 14 november 20.25 uur, Nederland 3.

Kijk hier de aflevering terug!
Reactie plaatsen