KNVB Bekerfinale 2012/2013 PSV - AZ (Hemelvaartsdag, 9 Mei 2013): Vooruitblik Mark Van Bommel, Dick Advocaat, Gertjan Verbeek En Nick Viergever
09 mei 2013 
in Nieuws

KNVB Bekerfinale 2012/2013 PSV - AZ (Hemelvaartsdag, 9 Mei 2013): Vooruitblik Mark Van Bommel, Dick Advocaat, Gertjan Verbeek En Nick Viergever

ZEIST – PSV en AZ strijden op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei 2013, in stadion De Kuip in Rotterdam om de KNVB Beker. Dinsdag 7 mei 2013 blikten Mark van Bommel, Dick Advocaat, Gertjan Verbeek en Nick Viergever tijdens een persconferentie in Zeist vooruit op de bekerfinale AZ – PSV.

PSV-aanvoerder Mark van Bommel speelde twee keer eerder een bekerfinale. Een keer won hij en een keer ging hij in de eindstrijd onderuit. Tijdens de persconferentie vertelde de middenvelder dat hij de beker graag nog een keer als aanvoerder de lucht in wil tillen.

Ook Gertjan Verbeek kijkt uit naar de bekerfinale. De AZ-trainer gaf aan dat het winnen van de beker een unieke prijs voor zijn club is. De oefenmeester probeert zijn team optimaal voor te bereiden. Onder meer door te trainen op strafschoppen.

Voor Dick Advocaat wordt het hoe dan ook een bijzondere bekerfinale. De oefenmeester van PSV gaf aan dat het voor hem zijn laatste eindstrijd gaat worden in Nederland. “Ik heb een aantal keer een bekerfinale gespeeld. Het is een enorme happening.”

Gezien de stand op de ranglijst van de eredivisie lijkt PSV de favoriet voor de eindzege in het bekertoernooi. Dat beseft AZ-aanvoerder Nick Viergever zich ook, maar hij vindt ook dat de Alkmaarse ploeg nooit kansloos is: “De finale is een wedstrijd op zich. Op een goeie dag kunnen we winnen.”

Reactie plaatsen