KNVB Ontslaat Bondscoach Danny Blind Na Debacle Tegen Bulgarije
27 maart 2017 
in Nieuws

KNVB Ontslaat Bondscoach Danny Blind Na Debacle Tegen Bulgarije

ZEIST – De KNVB heeft bondscoach Danny Blind per direct uit zijn functie te ontheven. De voetbalbond, vertegenwoordigd door directeur betaald voetbal Jean Paul Decossaux en technisch directeur Hans van Breukelen, heeft dat Danny Blind zondag in een gesprek medegedeeld.

Het gesprek, gevoerd op initiatief van de KNVB, vond plaats naar aanleiding van het verloren duel met Bulgarije zaterdag in Sofia. Fred Grim neemt dinsdag plaats op de bank als interim-coach als Oranje in de Amsterdam ArenA tegen Italië oefent. De KNVB gaat de komende periode op zoek naar een nieuwe bondscoach.

‘Respect voor Danny’

Namens de KNVB zegt directeur Jean Paul Decossaux met spijt afscheid te nemen van Blind. “We hebben respect voor wat Danny betekend heeft voor ons en voor het elftal tijdens zijn dienstverband. Maar omdat de sportieve resultaten zijn tegengevallen, en nu ook de kwalificatie voor het WK in Rusland moeizaam verloopt, voelen we ons helaas genoodzaakt afscheid van hem te nemen.”

Blind: we waren op de goede weg

Danny Blind geeft aan de beslissing te betreuren: “We waren op de goede weg, Bulgarije uit was naar mijn idee een incident. Ik heb er alles ingestopt wat ik in me had. Jammer dat het hiermee eindigt.”

.

.

Reactie plaatsen