11-10-2012 Play-offs EK Onder -21 Jong Slowakije - Jong Oranje 0-2

SENEC - Jong Oranje heeft op donderdag 11 oktober 2012 een goede stap voorwaarts gezet voor plaatsing voor het Europees kampioenschap in Israël. In de eerste play-offwedstrijd in het Slowaakse Senec won Nederland met 0-2 van Jong Slowakije. Marco van Ginkel trof tweemaal doel.

In de eerste helft was Slowakije de betere ploeg. Jong Oranje kreeg wel enkele kansen, maar bij rust stond het nog steeds 0-0. Nederland begon de tweede helft een stuk beter. De beloning volgde in de55e minuut, toen Van Ginkel werd weggestuurd door Adam Maher. Oog in oog met de Slowaakse keeper bleef de middenvelder koel en scoorde de belangrijke openingstreffer.

Initiatief Jong Oranje

Jong Oranje bleef het initiatief houden wat tot kansen leidde. Slowakije liet zich echter niet onbetuigd, waardoor doelman Zoet op zijn reflexen werd getest. Hij haalde een schot uit de kruising en was ook attent toen een hoekschop van Slowakije bijna in het doel viel. In de slotfase was het echter toch weer Jong Oranje dat mocht juichen. In de 81e minuut was Van Ginkel weer de doelpuntenmaker. Invaller Jerson Cabral zette voor, Luuk de Jong kopte bij de tweede paal op doel en Van Ginkel zette er voor alle zekerheid zijn voet tegenaan.

De tweede play-offwedstrijd wordt maandag 15 oktober 2012 gespeeld in het Sparta-stadion in Rotterdam. Als Jong Oranje een goed resultaat behaalt (dat wil zeggen geen nederlaag met minimaal twee goals verschil) dan is plaatsing voor het EK een feit, voor Nederland voor het eerst sinds het gewonnen EK van 2007.