Selectie Nederlands Elftal Tegen Italië (6 Februari 2013): Debuut Daley Blind En Jonathan De Guzman In Selectie Oranje

ZEIST - Daley Blind (22) en Jonathan de Guzman (25) zijn voor het eerst opgeroepen voor de selectie van het Nederlands elftal. Het duo is, samen met nog achttien andere spelers, door bondscoach Louis van Gaal uitgenodigd voor de oefeninterland tegen Italië.

Ajax–verdediger Daley Blind doorliep bijna alle vertegenwoordigende teams van de KNVB; van Onder 15 (1 cap) via Onder 16 (4), Onder 17 (13/3), Onder 19 (16), het Beloftenteam (1) tot Jong Oranje (19). Met dit laatste team plaatste hij zich vorig jaar oktober voor het Europees kampioenschap onder 21 jaar, dat in juni in Israël wordt gehouden.

De in Canada geboren Jonathan de Guzman (Swansea City), die vijf jaar geleden de Nederlandse nationaliteit verkreeg, speelde in 2008 vier wedstrijden voor Jong Oranje. In deze duels was hij driemaal trefzeker. Ook maakte hij deel uit van het olympisch elftal dat tijdens de Olympische Spelen van dat jaar in China tot de kwartfinale reikte. De Guzman vergaarde in totaal negen olympische caps.

Ola John

Verder behoort Ola John (Benfica) tot de definitieve 20-koppige spelersgroep voor het duel met de Azzurri. John heeft evenmin speelminuten in het Nederlands elftal, maar maakte een jaar geleden al wel deel uit van de Oranjeselectie voor de oefenwedstrijd in en tegen Engeland (2-3).

Afvallers

Van de voorlopige groep, die uit 23 spelers bestond, doet Van Gaal vooralsnog geen beroep op Khalid Boulahrouz (Sporting Lissabon), Leroy Fer (FC Twente), Ruben Schaken (Feyenoord) en Ricky van Wolfswinkel (Sporting Lissabon).

Toch uitnodiging Ron Vlaar

Aston Villa-verdediger Ron Vlaar, die geen deel uitmaakte van de voorlopige spelersgroep, ontving alsnog een uitnodiging voor het trainingskamp.

Nederland en Italië nemen het woensdag 6 februari vanaf 20.30 uur tegen elkaar op. Plaats van handeling is de Amsterdam ArenA.

De volledige selectie van het Nederlands Elftal:

Doel: Kenneth Vermeer (Ajax), Michel Vorm (Swansea City) en Tim Krul (Newcastle United).

Verdediging: Daley Blind (Ajax), Ron Vlaar (Aston Villa), Daryl Janmaat (Feyenoord), Joris Mathijsen (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Ricardo van Rhijn (Ajax) en Stefan de Vrij (Feyenoord).

Middenveld: Jordy Clasie (Feyenoord), Marco van Ginkel (Vitesse), Jonathan de Guzman (Swansea City), Adam Maher (AZ) en Kevin Strootman (PSV).

Aanval: Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Ola John (Benfica), Dirk Kuijt (Fenerbahçe), Jeremain Lens (PSV) en Robin van Persie (Manchester United).
Reactie plaatsen