Selectie Nederlands Elftal Tegen Italië (6 Februari 2013): Van Gaal Roept Arjen Robben Op Als Vervanger Geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar

NOORDWIJK - Bondscoach Louis van Gaal heeft Arjen Robben alsnog opgeroepen voor het oefenduel Nederland - Italië, woensdagavond 6 februari 2013 (20:30 uur). De speler van Bayern München komt bij de selectie van het Nederlands Elftal vanwege de blessure van Klaas-Jan Huntelaar.

Huntelaar was dinsdagochtend 5 februari 2013 wakker geworden met een bloeduitstorting in een oog. Volgens Van Gaal is het onschuldig van aard, maar kan Huntelaar toch niet spelen tegen de Italianen. "Hij kan moeilijk diepte inschatten."

Aanvankelijk was Robben niet opgeroepen. Hij is namelijk wel fit, maar speelt niet bij zijn Zuid-Duitse club. Vanwege het uitvallen van Huntelaar stapt Van Gaal af van zijn principe dat internationals fysiek en mentaal fit moeten zijn en bij hun club moeten spelen.

Van Persie de spits

Van Gaal noemt Robben een spits van de buitencategorie, maar zei ook dat volgens hem "Robin van Persie de spits van Oranje is".

Omdat het een vriendschappelijke wedstrijd betreft, gaf Van Gaal dit keer al de opstelling. Daaruit bleek dat Daley Blind en Ola John hun debuut gaan maken.

De volledige opstelling:

Doel: Tim Krul
Verdediging: Daley Blind, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Daryl Janmaat
Middenveld: Jordy Clasie, Kevin Strootman en Adam Maher
Aanval: Ola John, Robin van Persie en Jeremain Lens

Balotelli 'in de gaten houden'

In de aanloop naar het oefenduel met het Nederlands Elftal ging de Italiaanse bondscoach Cesare Prandelli in op Mario Balotelli. De Italiaan maakte de overstap van Manchester City naar AC Milan. Tot tevredenheid van bondscoach Prandelli. "Ik kan hem zo beter in de gaten houden."

 
Reactie plaatsen