2017: Wanneer En Hoe Laat Speelt Nederland De Oefenwedstrijd Tegen Marokko? (31 Mei 2017 19.30 Uur)

AGADIR – Het Nederlands elftal speelt op woensdag 30 mei 2017 een oefenwedstrijd in en tegen Marokko. De aftrap in Agadir is om 19.30 uur.

SBS 6 zendt de wedstrijd uit. De voorbeschouwing begint om 19.00 uur. Vanaf 21.20 wordt er nabeschouwd (tot 21.45 uur).

Advocaat nog afwezig

Dick Advocaat is de nieuwe bondscoach van Oranje, maar zit tegen Marokko nog niet op de bank. De Haagse coach heeft namelijk verplichtingen bij zijn huidige Turkse club Fenerbahçe. Daarom zit Fred Grim woensdagavond als coach in de dug-out.

Balans tegen Marokko

Het Nederlands Elftal speelde twee keer eerder tegen Marokko. De eerste wedstrijd was op het WK 1994 in de Verenigde Staten. Dankzij doelpunten van Dennis Bergkamp en Bryan Roy won Oranje de groepswedstrijd met 2-1.

De tweede wedstrijd was een oefenwedstrijd in Arnhem in 1999. De Noord-Afrikaanse gasten wonnen toen met 2-1. Ruud van Nistelrooij scoorde in de 90e minuut de enige Nederlandse treffer.

Op de FIFA-ranglijst staat Marokko 53e, Oranje staat op de 32e plaats.

Oefenen tegen Ivoorkust

Zondag 4 juni speelt Oranje nog een oefenwedstrijd, dan tegen Ivoorkust. Dit duel wordt gespeeld in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam en begint om 19.30 uur.

Kwalificatie WK 2018

Op vrijdag 9 juni 2017 volgt weer een wedstrijd waarin het er echt om gaat. Oranje neemt het dan thuis op tegen Luxemburg. Dat gebeurt in het kader van kwalificatie voor het WK 2018, die tot nu toe dramatisch verloopt voor Oranje.

In kwalificatiegroep A staat Nederland vierde, achter Frankrijk, Zweden en Bulgarije. Alleen de nummer 1 van de groep plaatst zich rechtstreeks voor het WK. Alle nummers 2 van de Europese kwalificatiegroepen nemen het daarna tegen elkaar op in een play-off om de resterende WK-plaatsen. Alleen de slechtste nummer 2 van de kwalificatiegroepen mag hier niet aan mee doen.
Reactie plaatsen