Kwalificatie WK 2014: Wanneer En Hoe Laat Speelt Nederland Tegen Estland? (Vrijdag 22 Maart 2013 20:30 Uur)

AMSTERDAM – Het Nederlands Elftal neemt het op vrijdag 22 maart 2013 op tegen Estland. Dat gebeurt in het kader van kwalificatie voor het WK 2014 in Brazilië. De wedstrijd wordt gespeeld in de Amsterdam ArenA en begint om 20:30 uur.

SBS 6 zendt de wedstrijd uit. De voorbeschouwing begint om 19:30 uur. Vanaf 22:20 uur wordt er nabeschouwd (tot 23:00 uur).

Oranje op koers voor WK


Nederland doet het vooralsnog fantastisch in de kwalificatie voor het WK 2014. Achtereenvolgens werden Turkije thuis (2-0), Hongarije uit (1-4), Andorra thuis (3-0) en Roemenië uit (1-4) verslagen. Daarmee is Oranje koploper in Groep D van de Europese kwalificatiezone: 12 punten uit 4 wedstrijden, een doelsaldo van +11 (13 goals voor, 2 tegen). Hongarije en Roemenië zijn de naaste belagers met 9 punten uit 4 wedstrijden. De beide landen moeten wel nog twee keer tegen elkaar spelen.

Kwalificatie WK 2002

De laatste keer dat het Nederlands Elftal het tegen Estland opnam, was Louis van Gaal ook bondscoach. In de mislukte kwalificatie voor het WK 2002 was Oranje in september  2001 thuis met 5-0 te sterk voor Estland. Toen was al duidelijk dat Nederland het WK niet zou gaan spelen. Enkele maanden eerder, in juni 2011, werd de uitwedstrijd tegen Estland met 2-4 gewonnen.

Op dinsdag 26 maart 2013 speelt Nederland tegen Roemenië. Ook dit duel wordt in de Amsterdam ArenA afgewerkt en begint om 20:30 uur.

Selectie

Bondscoach Louis van Gaal heeft 23 spelers opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatieduels met Estland en Roemenië.

De volledige selectie:

Doel: Maarten Stekelenburg (AS Roma), Kenneth Vermeer (Ajax), Michel Vorm (Swansea City).

Verdediging: Daley Blind (Ajax), Daryl Janmaat (Feyenoord), Joris Mathijsen (Feyenoord), Ricardo van Rhijn (Ajax), Stefan de Vrij (Feyenoord), Ron Vlaar (Aston Villa), Bruno Martins Indi (Feyenoord).

Middenveld: Jordy Clasie (Feyenoord), Jonathan De Guzman (Swansea City), Wesley Sneijder (Galatasaray), Kevin Strootman (PSV), Rafael van der Vaart (Hamburger SV), Tonny Vilhena (Feyenoord).

Aanval: Siem de Jong (Ajax), Jeremain Lens (PSV), Ola John (Benfica), Dirk Kuijt (Fenerbahҫe), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München), Ruben Schaken (Feyenoord).

 
Reactie plaatsen