WK 2014: Wanneer En Hoe Laat Speelt Nederland De Achtste Finale Tegen Mexico? (29 Juni 2014 18.00 Uur)

FORTALEZA – Het Nederlands Elftal speelt op zondag 29 juni 2014 de achtste finale van het WK 2014 in Brazilië. Vice-wereldkampioen Oranje neemt het in Fortaleza op tegen Mexico. Plaats van handeling is het Estádio Plácido Aderaldo Castelo (58.704 plaatsen), beter bekend als Castelão, waar om 18.00 uur wordt afgetrapt.

De NOS zendt de wedstrijd uit op Nederland 1. Het programma Studio Brasil begint om 16.45 uur, met een live verslag vanaf 18.00 uur. De winnaar van het duel neemt het op tegen Costa Rica of Griekenland. Die achtste finale staat gepland op zondag 29 juni om 22.00 uur.

Alle groepswedstrijden gewonnen

Volkomen onverwacht plaatste Oranje zich voor de achtste finale door alle groepswedstrijden te winnen. De eerste groepswedstrijd tegen wereldkampioen Spanje werd verrassend met 1-5 gewonnen. Bij rust stond het nog 1-1, door een benutte penalty die Spanje onterecht had gekregen, en door een wonderkopbal van Robin van Persie. In de tweede helft volgden er nog doelpunten van Arjen Robben (tweemaal), Stefan de Vrij en nogmaals Robin van Persie.

In de tweede groepswedstrijd was het Nederlands Elftal met 3-2 te sterk voor Australië. Oranje was eerst op 1-0 gekomen, maar keek later tegen een 1-2 achterstand aan. Uiteindelijk sleepten de Oranje-mannen toch nog een 3-2 overwinning uit het vuur.

De derde groepswedstrijd werd met 2-0 gewonnen van Chili. Bij rust stond het nog 0-0, maar tegen het einde van de wedstrijd zorgden Fer en Depay voor de zege voor het Nederlands Elftal.

Eerdere ontmoetingen met Mexico

Het Nederlands Elftal speelde in het verleden zes keer eerder tegen Mexico. Op het WK 1998 eindigde de groepswedstrijd tussen de twee landen in 2-2, nadat Oranje met 2-0 had voor gestaan.

Verder hebben Mexico en Nederland alleen oefenwedstrijden gespeeld. De eerste twee keer wonnen de Mexicanen, de drie andere duels was Oranje de sterkste, waaronder de laatste twee wedstrijden in 2006 (2-1) en 2010 (2-1). In dat laatste duel scoorde Robin van Persie beide Nederlandse doelpunten.
Reactie plaatsen