WK 2014: Wanneer En Hoe Laat Speelt Nederland De Kwartfinale Tegen Costa Rica? (5 Juli 2014 22.00 Uur)

SALVADOR – Het Nederlands Elftal speelt op zaterdag 5 juli 2014 de kwartfinale van het WK 2014 in Brazilië. Vice-wereldkampioen Oranje neemt het in Salvador op tegen Costa Rica. Plaats van handeling is het Itaipava Arena Fonte Nova (56.500 plaatsen), waar om 22.00 uur wordt afgetrapt.

De NOS zendt de wedstrijd uit op Nederland 1. Het programma Studio Brasil begint om 21.10 uur, met een live verslag vanaf 22.00 uur. De winnaar van het duel neemt het op tegen Argentinië. Die halve finale staat gepland op woensdag 9 juli om 22.00 uur.

Alle groepswedstrijden gewonnen

Volkomen onverwacht had Oranje alle groepswedstrijden gewonnen. De eerste groepswedstrijd tegen wereldkampioen Spanje werd verrassend met 1-5 gewonnen. Bij rust stond het nog 1-1, door een benutte penalty die Spanje onterecht had gekregen, en door een wonderkopbal van Robin van Persie. In de tweede helft volgden er nog doelpunten van Arjen Robben (tweemaal), Stefan de Vrij en nogmaals Robin van Persie.

In de tweede groepswedstrijd was het Nederlands Elftal met 3-2 te sterk voor Australië. Oranje was eerst op 1-0 gekomen, maar keek later tegen een 1-2 achterstand aan. Uiteindelijk sleepten de Oranje-mannen toch nog een 3-2 overwinning uit het vuur.

De derde groepswedstrijd werd met 2-0 gewonnen van Chili. Bij rust stond het nog 0-0, maar tegen het einde van de wedstrijd zorgden Fer en Depay voor de zege voor het Nederlands Elftal.

Benauwde winst in achtste finale

In de achtste finale was Mexico de tegenstander. De Noord-Amerikanen namen vroeg in de tweede helft een voorsprong, maar in de laatste 10 minuten van de wedstrijd draaide het Nederlands Elftal de zaken om. Door goals van Wesley Sneijder en een benutte penalty van Klaas-Jan Huntelaar stapte Oranje alsnog als winnaar van het veld.

De kwartfinale van zaterdag 5 juli is de eerste keer dat Oranje het opneemt tegen Costa Rica. In de achtste finale waren zij nog met strafschoppen te sterk voor Griekenland.
Reactie plaatsen