WK 2014: Wanneer En Hoe Laat Speelt Nederland Tegen Chili In Groep B? (23 Juni 2014 18.00 Uur)

SAO PAULO – Het Nederlands Elftal speelt op maandag 23 juni 2014 zijn derde en laatste groepswedstrijd van het WK 2014 in Brazilië. Vice-wereldkampioen Oranje neemt het in Groep B op tegen Chili. Op het spel staat de groepswinst en daarmee tegen welke land het Nederlands Elftal het in de achtste finale op moet nemen. Plaats van handeling is de Arena Corinthians (65.807 plaatsen) in São Paulo, waar om 18.00 uur wordt afgetrapt.

De NOS zendt de wedstrijd uit op Nederland 1. Het programma Studio Brasil begint om 17.00 uur, met een live verslag vanaf 18.00 uur. Op hetzelfde tijdstip nemen Australië en wereldkampioen Spanje het tegen elkaar op. Omdat die landen al uitgeschakeld zijn, staat in die wedstrijd alleen op het spel wie er laatste van de groep wordt.

Vanaf 21.50 uur staan de wedstrijden in Groep A centraal. De uitslagen van die wedstrijden bepalen tegen wie Oranje in de volgende ronde moet spelen. De NOS zendt het duel tussen Kameroen en Brazilië uit. De andere wedstrijd in Groep A gaat tussen Kroatië en Mexico. Om 23.55 uur start de volgende uitzending van Studio Brasil, tot 00.15 uur als het WK-journaal begint (tot 01.25 uur).

Wereldkampioen Spanje vernederd

De eerste groepswedstrijd van het WK speelde het Nederlands Elftal tegen wereldkampioen Spanje. Die wedstrijd werd volkomen verrassend met 1-5 gewonnen. Bij rust stond het nog 1-1, door een benutte penalty die Spanje onterecht had gekregen, en door een wonderkopbal van Robin van Persie. In de tweede helft volgden er nog doelpunten van Arjen Robben (tweemaal), Stefan de Vrij en nogmaals Robin van Persie.

In de tweede groepswedstrijd was het Nederlands Elftal met 3-2 te sterk voor Australië. Oranje was eerst op 1-0 gekomen, maar keek later tegen een 1-2 achterstand aan. Uiteindelijk sleepten de Oranje-mannen toch nog een 3-2 overwinning uit het vuur.

Olympische Spelen 1928

Het Nederlands Elftal speelde in het verleden maar één keer eerder tegen Chili. Op de Olympische Spelen van 1928 in Amsterdam eindigde dat duel in een 2-2 gelijkspel.
Reactie plaatsen