'Piet De Visser - Voetbal Als Medicijn' - Willem Vissers

'Piet De Visser - Voetbal Als Medicijn' - Willem Vissers

Willem Vissers is chef sport van de Volkskrant. Piet de Visser is fulltime voetbaljunkie en superscout van Chelsea FC. Samen delen ze de liefde voor de bal, voor de Afrika Cup, voor Braziliaanse pingelaars en voor onbevangen jeugdtalenten. Vissers noemt de oud-trainer een ‘zielsverwant’ en zijn ‘voetbalvader.’ In deze biografie kijken ze samen terug op het leven van Piet de Visser aan de rand van de witte krijtlijnen en spreken ze openhartig over voetbal als drijfveer, als centrum van het bestaan, en als medicijn.

Koop dit boek bij Bol.com!Piet de Visser (1934) was trainer van IJmuiden tot Doetinchem, van Alkmaar tot Kerkrade en Brussel. Tot hij zijn bestemming vond in het speuren naar talent, vooral in Zuid-Amerika en Afrika. Tussendoor zag hij alle groten der aarde met eigen ogen aan het werk. Van Pelé tot Maradona, van Messi tot Cruijff.

https://www.youtube.com/embed/MJVnRyTYMbI

Willem Vissers (1964) werkt sinds 1997 als sportjournalist voor de Volkskrant en schuift geregeld aan bij NOS Studio Voetbal. In 2010 won hij de Hard gras Prijs voor zijn verslag van de verloren WK-finale tegen Spanje.
- Voorwoord van José Mourinho
- Epiloog van David Luiz
- Piet de Visser en Willem Vissers stellen hun deel van de opbrengst van Voetbal als medicijn beschikbaar aan de Piet de Visser Foundation, die arme jeugd in Ghana de kans wil bieden op een opleiding tot profvoetballer in de academie van oud-PSV’er Godwin Attram in Accra.

Anderen over Piet de Visser:
José Mourinho: ‘Piet houdt net zoveel van voetbal als ik doe. Dit is het grootste compliment dat ik aan iemand kan geven die in de voetbalwereld werkt.’
Guus Hiddink: ‘Hij bracht beleving en enthousiasme.’
David Luiz: ’Door Piet zie ik de werkelijke betekenis van hartstocht in het voetbal, geestdrift die me inspireert om mezelf altijd weer te overtreffen.’
Jan Boskamp: ‘Hij was een verademing in het gilde van trainers.’

Koop dit boek bij Bol.com!ISBN: 9789067970365
224 pagina's
Paperback
Genre: sportverhalen
Uitgever: VI Boeken
Verschijningsdatum: april 2015

https://www.youtube.com/embed/seATX2QEhKY
.
https://www.youtube.com/embed/yo1ni-ep8-k
.
https://www.youtube.com/embed/QigdfssFg10

Koop dit boek bij Bol.com!

Reactie plaatsen