'Roy Keane - De Tweede Helft' - Roy Keane & Roddy Doyle

'Roy Keane - De Tweede Helft' - Roy Keane & Roddy Doyle

In de achttien jaar dat Roy Keane op het middenveld speelde, werd hij door velen gezien als een harde, soms meedogenloze vechter. Keanes status als grootse voetballer staat buiten kijf, maar buiten (en binnen) het veld zorgde Keane ook vaak voor ophef. In De tweede helft vertelt Keane zelf zijn verhaal.

Koop dit boek bij Bol.com!

Keane deinst nergens voor terug en doet opvallende onthullingen en pittige uitspraken over onder anderen Edwin van der Sar, hij bespreekt zijn vechtpartij met Peter Schmeichel en zijn onenigheid met Alex Ferguson. Hij vertelt over zijn leven als topvoetballer, maar ook over de tijd erna, hoe hij zichzelf opnieuw uitvond als coach en als radiopersoonlijkheid.

Roy Keane speelde onder Sir Alex Ferguson bij Manchester United, en was daar van 1995 tot 2005 aanvoerder. Meer dan veertien jaar lang zou hij voor het nationaal elftal van Ierland spelen, de laatste jaren als aanvoerder, totdat een incident met bondscoach Mick McCarthy ertoe leidde dat hij tijdens het WK van 2002 uit het team vertrok.Nadat hij stopte als speler, werkte Keane onder andere als trainer bij Sunderland, Ipswich en tot verkort als assistent-trainer bij Aston Villa. Hij is tegenwoordig assistent-trainer bij het Ierse nationaal elftal en voetbalcommentator bij ITV.

Koop dit boek bij Bol.com!

Over het boek:
'Roy Keane is in zijn autobiografie - of bekentenis - bijzonder zelfkritisch en zelfbewust. Het is geestig en toont wijsheid op allerlei terrein...' - Irish Times

Verschijningsdatum: maart 2015
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Paperback
320 pagina's
ISBN: 9789021559124

https://www.youtube.com/embed/BPjGie444qs

Koop dit boek bij Bol.com!
Reactie plaatsen