'Alex Ferguson - Mijn autobiografie' - Alex Ferguson

'Alex Ferguson - Mijn autobiografie' - Alex Ferguson

Openhartige autobiografie van succescoach Alex Ferguson

Manchester United is onder leiding van Sir Alex Ferguson uitgegroeid tot een club van wereldformaat. In de 27 jaar dat Ferguson trainer en manager was, kende de voetbalclub een verbazingwekkende reeks successen, waaronder het twee keer winnen van de Champions League en dertien keer de Premier League.

Koop dit boek bij Bol.com!Het was te danken aan Fergusons visie en doorzettingsvermogen dat hij fantastische elftallen kon opstellen en dat er een opleiding kwam die spelers als Ryan Giggs, David Beckham en Paul Scholes voortbracht.

In zijn autobiografie besteedt Alex Ferguson veel aandacht aan stervoetballers als Eric Cantona, Ruud van Nistelrooy, Cristiano Ronaldo en David Beckham. Ook gaat hij in op het belang van Edwin van der Sar en Robin van Persie.

Koop dit boek bij Bol.com!Aan zijn rivalen, de coaches Keane en Mourinho, besteedt Ferguson een apart hoofdstuk. Ook geeft hij een kijkje in zijn privéleven. Een inspirerende must-read over voetbal, leiderschap en teambuilding! Met een voorwoord van Edwin van der Sar.

http://www.youtube.com/embed/rU8Mdx5hD1Q

Quotes uit 'Alex Ferguson - Mijn autobiografie':

Over Robin van Persie:
"Hoewel we zeker niet onbekend zijn met spelers van grote individuele klasse, duurde het een tijdje voordat we doorhadden hoe goed Robin van Persie werkelijk is."

Over Ruud van Nistelrooy:
"Hij was een van de grootste goalgetters van de club."

Over Edwin van der Sar:
"Met Van der Sar zou ik zijn beheersing, zijn rust, zijn balbehandeling en zijn organisatorisch talent binnenhalen. Het was een totaal andere stijl van keepen, maar toch heel waardevol, die bovendien een positieve invloed had op de mensen om hem heen."

Over Raimond van der Gouw:
"Raimond van der Gouw was een fantastische, betrouwbare en bijzonder loyale keeper die erg hard trainde. Maar hij was niet de eerste keus."

Over Alexander Büttner:
"Altijd aanspeelbaar, was doelgericht, daagde verdedigers uit: hij was voor 2,5 miljoen euro een koopje."

Koop dit boek bij Bol.com!Over de auteur:
Sir Alex Ferguson begon zijn carrière als voetballer. In 1974 werd hij manager, eerst voor East Stirlingshire en later voor Aberdeen. Vanaf 1986 had Ferguson de leiding over Manchester United, waarmee hij in totaal 49 prijzen won, waaronder dertien keer de Premier League en twee keer de Champions League. In 2013 ging Alex Ferguson met pensioen.

ISBN: 9789043916929
Pagina's: 400
Afmeting: 238 mm x 162 mm x 36 mm
Gepubliceerd: 28-01-2014
Uitgever: VBK Media
Genre: Sportbiografieën

http://www.youtube.com/embed/8LmNRgzNOYg

Koop dit boek bij Bol.com!


Reactie plaatsen