'De Brazilianen' - Daan Dekker

'De Brazilianen' - Daan Dekker

Romário was de kleurrijkste en beste Braziliaanse voetballer die ooit in Nederland speelde. João Carlos Wisnesky was, in de jaren zestig, de eerste Braziliaanse voetbalprof op de Nederlandse velden. Later zouden Ronaldo, Márcio Santos, Leonardo, Douglas, Jonathan Reis en Marcelo volgen.

Koop dit boek bij Bol.com!Het merendeel raakte hier nooit gewend en bleef terugverlangen naar het land van herkomst. Wat dreef hen, wat lieten ze achter en hoe ervoeren zij Nederland? Bereikten ze hun doelen, of faalden ze juist? En hoe was het om terug te keren naar het moederland?

In De Brazilianen beschrijft Daan Dekker de levens van acht Braziliaanse voetballers die hier het voetbalgoud hoopten te vinden. Aan de hand van hun verhalen ontstaat ook een caleidoscopisch beeld van Brazilië: de armoede in de favela’s, de groeiende economie, het belang van het geloof, familie, seks, drugs, politiek én futebol.

Koop dit boek bij Bol.com!De Brazilianen is het meeslepende verhaal van acht Braziliaanse jongens en van een land waar voetbal nog net iets belangijker is dan bij ons.

http://www.youtube.com/embed/gEzOIDg__kI

Over de auteur:
Daan Dekker schreef onder meer voor NUsport, Het Parool en Helden. Hij trok twee keer drie maanden door Brazilië op zoek naar de voetbalprofs die op de Nederlandse velden hebben gespeeld. Hij woont en werkt nu in São Paulo.

Aantal pagina's: 224
Uitgeverij: Thomas Rap
Verschijningsdatum: april 2014
Uitvoering: Paperback
Afmetingen: 19x216x136 mm
ISBN10: 9400400985
ISBN13: 9789400400986

Koop dit boek bij Bol.com!

Reactie plaatsen