'De Mannen Die Vooraan Staan' - Yoeri Kievits

'De Mannen Die Vooraan Staan' - Yoeri Kievits

Dit boek is het logische vervolg op de geruchtmakende bestseller Rotterdam Hooligan. Maar het kan nog harder, openhartiger en fascinerender...

In zijn nieuwe, spraakmakende boek 'De mannen die vooraan staan' interviewt ervaren hooligan Yoeri Kievits op zijn eigen open manier hooligans van clubs-met-reputatie, op ere- en eerstedivisieniveau in Nederland, België en Engeland. Over hun historie, de vijanden en rivalen, het groepsgevoel, de vele gewelddadige veldslagen, maar ook hun motivatie en de consequenties in het dagelijks leven. Met uniek fotomateriaal.

Koop dit boek bij Bol.com!Kijkje in extreem gewelddadige hooliganwereld

Auteur Yoeri Kievits, zelf een van de frontmannen van de roemruchte Harde Kern van Feyenoord en gevreesd door heel Europa, geeft opnieuw een unieke kijk in de extreem gewelddadige wereld van de hooligans.

http://www.youtube.com/embed/ZwMTMjM1yiw

Hij praat met beruchte hooligans van bekende en minder bekende, veelal rivaliserende ‘firms’ ofwel hooliganorganisaties over afwijkende normen en waarden, de club als verslaving, de kick van het vechten, kameraadschap en loyaliteit. Maar ook de heftige confrontaties, benauwde momenten, hun angsten en de diepe gevoelens komen uitgebreid aan bod. Met als grote overeenkomst de liefde voor hun club en bereid zijn daar alles voor te doen.

Koop dit boek bij Bol.com!Respectvol hopen op een gevecht

Met wederom een fascinerend, voor ‘gewone mensen’ onbegrijpelijk resultaat. Hoolies die vriendschappelijk naast elkaar op de bank zitten, een biertje drinken, honderduit vertellen en respect voor elkaar hebben.En bij het afscheid aangeven zoveel respect te hebben dat ze elkaar ook nog eens als tegenstander in een gevecht hopen te treffen...

Harde kernen van noord tot zuid

Van de harde kern van het Belgische Club Brugge, het Haagse Midden Noord, de Bunnik Side van FC Utrecht, de Eagles-firm tot de Limburgse harde jongens met een zachte G. Wat gaat er om in de hoofden van de topboys van de Groningse Z-side, de trots van het noorden, of de beruchte Inter City Firm van WestHam United.

Koop dit boek bij Bol.com!En ook bijzonder: het hoofdstuk over de diepe, allesverslindende haat tussen de 010- en 020-hoolies. Ironisch genoeg komt in dit hoofdstuk aan de orde waarom het hoofdstuk ‘Interview met de F-side’ er nooit zal komen...

40 jaar hooligans

En wat is er veranderd in veertig jaar voetbalvandalisme? Kievits praat met diverse generaties hooligans over het grote verschil van de harde kern tussen de jaren tachtig en nu, zowel wat mentaliteit betreft als de rol van de politie.

Over de auteur:
Yoeri Kievits (1983) is ondernemer, heeft een gezin en staat bekend als een intelligente en sociale man. Maar hij is ook al ruim vijftien jaar één van de frontmannen van de FIIIR, de derde generatie Feyenoord-hooligans, en geniet daar een zware reputatie. Al vanaf jonge leeftijd stond hij vooraan bij beruchte en gewelddadige confrontaties met tegenstanders, georganiseerde ontmoetingen met extreem geweld als uitlaatklep.

Koop dit boek bij Bol.com!Enerzijds is Kievits geroerd door leed onder zijn kameraden. Aan de andere kant is hij een keiharde vechtmachine die bereid is voor zijn club, zijn stad en zijn kameraden alles op te geven, mocht dat nodig zijn.

'Rotterdam Hooligan'

Eerder schreef Kievits het zeer succesvolle boek 'Rotterdam Hooligan, Leven met en sterven voor Feyenoord', waarin hij samen met Feyenoord-hoolies als eerste zelf naar buiten trad en openlijk vertelde over de mysterieuze samenleving van de harde kern van Feyenoord. Sommige vooroordelen werden keihard bevestigd, andere juist weer ontkracht. Maar boven alles: de hooligans kregen een gezicht, een ziel.

Van het ene op het andere moment bleken ze niet alleen maar holbewoners, ontembare agressievelingen of hersenloze zombies. Maar ook mensen met een verhaal, soms zeer intelligent, altijd sociaal en in sommige opzichten echt gevoelig – maar hoe dan ook elkaar, hun club en hun stad altijd onvoorwaardelijk trouw.

Over Rotterdam Hooligan:
‘Een onthutsend beeld van een leven waarin onvoorwaardelijke kameraadschap en geweld de hoofdrol spelen (...) die Kievits kan zeker schrijven: hard en schokkend.’ (Elsevier Magazine)

Uitgever: Just Publishers
Verschijningsdatum: november 2013
Formaat: 13,5 x 21 cm
Omvang: 272 pagina’s
Extra: 64 pagina’s foto’s
Uitvoering: paperback
ISBN: 97890 8975 2741
.

.
Reactie plaatsen