'Fernando Ricksen - Vechtlust' - Vincent De Vries

'Fernando Ricksen - Vechtlust' - Vincent De Vries

Opeens was daar het besef. Het besef dat er iets mis was. Pal nadat de eerste druk van deze biografie naar de drukker was gegaan, leefde Ricksen meer dan een maand in grote onzekerheid. Een paar dagen voor de boekpresentatie, herfst 2013, kreeg hij uitsluitsel. Een doodvonnis.

Koop dit boek bij Bol.com!Fernando Ricksen lijdt aan Amyotrofische Laterale Sclerose, de genadeloze spierziekte ALS. De ziekte die er langzaam voor zorgt dat steeds meer spieren uitvallen waardoor het, normaal gesproken, binnen een paar jaar is gebeurd met je.

‘Er is momenteel nog niet heel veel bekend over de ziekte, ook niet hoe die bestreden moet worden. Dat realiseer ik me goed.’ Dat betekent niet dat het ook echt het einde is, meent Ricksen. ‘Ooit zal er iemand de eerste zijn die deze ziekte verslaat en overleeft. Laat ik dan maar de eerste zijn.’ We hebben maanden geleden geen betere titel van het boek kunnen bedenken.


.


Twaalfvoudig International Fernando Ricksen (Heerlen, 1976) was een vechter. Niet alleen op het veld, waar hij als speler van Fortuna Sittard, AZ, Glasgow Rangers en Zenit St. Petersburg geen duel schuwde en bij menig knokpartij betrokken was, maar ook buiten het veld waar hij jarenlang tegen vooroordelen, verleidingen en verslavingen vocht.

Koop dit boek bij Bol.com!Het werd bijna zijn ondergang, zeker in het knotsgekke Schotland en het corrupte Rusland waar de Limburger nauwelijks raad wist met zijn overmatig drankgebruik en extreem wangedrag.

http://www.youtube.com/embed/D-7wcVahSyY
.
http://www.youtube.com/embed/Q4FXzxSsjDE

In Vechtlust, zijn geautoriseerde biografie, vertelt Ricksen niet alleen voor het eerst uitgebreid over zijn moeilijke tijd, maar ook over hoe hij zich terug knokte tot een gewaardeerd voetballer, een beter persoon en vooral een goede vader.

Koop dit boek bij Bol.com!Uitvoering: paperback, 14 x 20 cm
Omvang: ca. 350 pagina’s
ISBN: 978 90 6797 032 7
NUR: 491, sportbiografieën
ISBN E-Book: 978 90 6797 042 6
Verschijningsdatum: 2 november 2013
Reactie plaatsen