'Het Gras Is Altijd Groener In Brazilië' - Henrik Brandão Jönsson

'Het Gras Is Altijd Groener In Brazilië' - Henrik Brandão Jönsson

De voetbalgeschiedenis van het grootste voetballand ter wereld

Brazilië kwalificeert zich keer op keer voor het WK en werd al vijf keer wereldkampioen. Voetbal is onlosmakelijk verbonden met Brazilië. 'Het gras is altijd groener in Brazilië' vertelt hoe voetbal de Braziliaanse identiteit bepaalt en het land zelfs vooruit heeft geholpen. Braziliaanse voetbal en de nationale voetbalhelden worden beschreven tegen de achtergrond van de ontwikkelingen in het land - onder andere de komst van de militaire dictatuur begin jaren zestig en het democratiseringsproces in de jaren tachtig. Grote spelers als Barbosa, Garrincha en Pelé komen uitvoerig aan bod.

Koop dit boek bij Bol.com!'Het gras is altijd groener in Brazilië' is een bijzonder en oorspronkelijk portret voor alle voetballiefhebbers. Het Braziliaanse voetbalverhaal wordt in dit boek meeslepend verteld en staat tegelijkertijd vol boeiende weetjes en serieuze informatie. Voor alle soorten voetballiefhebbers en Brazilië-fanaten. Daarnaast komen Nederlanders als Hiddink, Sneijder en Robben aan bod.

Koop dit boek bij Bol.com!Over het boek:
'Onthullend en spannend: de adembenemende contrasten van voetballand Brazilië' - Adlibris

Over de auteur:
Henrik Brandão Jönsson (1969) schrijft en werkt in Brazilië als journalist voor kranten en tijdschriften, waaronder het voetbaltijdschrift Offside. In 2011 werd hij genomineerd voor de Swedish Grand Journalism Prize. Jönsson woont met zijn Braziliaanse vrouw in Rio de Janeiro.

Verschijningsdatum: mei 2014
Uitgever: Xander Uitgevers
285 pagina's
ISBN10: 9401602166
ISBN13: 9789401602167

Koop dit boek bij Bol.com!

Reactie plaatsen